2009. október 12., hétfő

Hol legyen a rendezvény a Hunyadi téren belül?

Szenvedünk a helyfoglalással, tervezgetjük, hol lenne ideális helye a bulinak, ahol látszik-hallatszik is, de nem zavar, el is fér, de nem esik szét...

Azt vizsgáltuk, hogy a piac és a tér viszonylatában hol lehetne tényleg megtartani a rendezvényt. Felhasználva az eddigi tapasztalatainkat, a következőre jutottunk:
a legjobb lenne, ha a tér komplett északnyugati oldalát lezárnánk. Ez egy pici szűk utca, nagyon kicsi a forgalom, és ha demonstrációként jelentjük be az eseményt, pénzbe sem kerül. Innen belátni az egész Hunyadi teret és elférne az összes tervezett program. Itt egy térkép alapos jelölésekkel:


Hunyadi tér - ahogy mi szeretnénk nagyobb térképen való megjelenítése

Amit láthattok rajta:
a narancssárga sáv az őstermelői piac.

A busz - hát persze, itt állna a busz. Innen látszik az egész piacon, hogy itt rendezvény van, és itt ez a látványos kis buszocska. A buszban vetítenénk videókat és berendezhetnénk dokumentumtárat stb.

Mellette a sárga maszkok:
Itt folyna a zenélés-beszélés, azaz a "színpad" ugyanis így a piac látja-hallja, hogy zenebonával, miegymással várjuk őket, és a buszt is kellőképpen exponáljuk.

A kajapia-jel: itt lehetne a Védegylet & ZöldPók asztala, amiről zsíros és mézes kenyereket osztanak a lányok, cserébe anyagárat VAGY valamilyen szívességet, esetleg a rendezvénnyel, Beuysszal és a Kincsünk a piaccal kapcsolatos üzenetek elolvasását kérnék. A zsíroskenyérre vöröskereszt alakban szórnánk a pirospaprikát, lévén hogy Beuysról van szó.

Ciánkék buborék: a piaci tárlatvezetés standja.
Innen indulna a tárlatvezetés, amin Fuchs Péter esztéta a Hunyadi teret és a piacot mint művészeti alkotást, egy gigantikus installációt mutatja be.

Lila buborék: térjáték 1: Tervezz saját Hunyadi teret!
Egy alaprajzon az arra járó megtervezhetné a saját Hunyadi terét. Rakhatna rá fákat vagy mélygarázst, piacot vagy cementgyárat, és a saját verziója előtt le is fotózzuk, ha ennek örül. Kapna egy kis ismertetőt a Kincsünk a Piac történetéről és arról, hogy mit tehet ő a Hunyadi térért.

Bordó buborék: térjáték 2: Piacolj okosan!
A Gazdálkodj okosan! mintájára társasjátékban adnánk elő a Kincsünk a Piac történetét. A cél a heti bevásárlás elvégzése, közben szerencsekártyákat húznak, amiket a lakossági csoport történetének fordulatai vannak, mint hogy "Gratulálunk! Lelpleztél egy korrupt ügyletet! Újra dobhatsz." vagy "portrét készítettél egy termelőről", és persze pechlapok is vannak, pl. "már megint ki akarják vágni a fákat".

Ki mit gondol róla?

5 megjegyzés:

  1. Sziasztok!
    Ez máris nagyon jól néz ki... A helyfoglalásban segítünk, amint látjuk, mekkora felület kell mire. Ez persze Virág Zsuzsa asztala, de amennyire látom, a mai anyagból már egészen jól tud majd dolgozni :-)
    Más: A köv. találkozón nem tudok ott lenni, viszont szívesen beszélnék az anyagi ügyekről minden résztvevő csoport ezzel foglalkozó tagjával. Mit szólnátok egy október 16-a (péntek) késő délutáni időponthoz?
    A levlista az utolsó találkozó címei alapján készül - arra lenne jó, hogy nem mindenki tud (akar) blogolni, a legfontosabb infókat így ezen is szét lehetne küldeni.
    Üdv mindenkinek!

    VálaszTörlés
  2. Bocs: doctrix néven én írok: Nagy Márta

    VálaszTörlés
  3. jo lenne hasznalni azt a levlistat akkor. csut nem jo nekem, pentek igen.
    a terkepbe beszerkesztenel egy csoportkep standot is, Jeeka?
    udv
    g

    VálaszTörlés
  4. a péntek du. nekem is jó, mondjuk 5-kor?
    szerdán megbeszélést tartunk az Intermédián, úgyhogy addigra biztos okosabb leszek.

    egyébként tök jó a terv.

    üdv,
    Bán Krisztián

    VálaszTörlés
  5. sziasztok,, csinálok levlistát szívesen, ha küldtök mailcímeket

    VálaszTörlés